Case Studies

Fler och fler företag börjar använda textmeddelanden (SMS) i sin verksamhet.
 
Här följer några exempel på branschspecifika tillämpningar men det finns fler och du kan säkert se andra möjligheter i er verksamhet.
 
CommuniCall (Telefonpassning)
Företagets kunder vill bli aviserade per SMS med meddelanden som lämnas per telefon. Tidigare gjorde CommuniCall detta via en webbtjänst men detta sätt uppskattades inte av personalen som måste klicka en hel del för att få iväg ett enda SMS.
Med Good Systems SMS Gateway kan CommuniCall nu enkelt integrera SMS i sitt IT-system lika enkelt som e-post skickas.
När en kund önskar meddelande per SMS så mejlas enkelt derasnummer@sms.goodsys.se, enklare än så kunde systemet inte fungera.
 
BTQ Bygg (Byggkonsult och entreprenör)
Löneadministratör Eva använder Good Systems SMS Gateway varje månad för att påminna medarbetare om att tidrapportering skall vara inlämnad. Tidigare ringda Eva upp varje person och arbetet tog en halv dag, nu kan hon skicka påminnelser via SMS på några minuter.
 
Klippstugan (Frisör)
Klippstugan skickar SMS till sina kunder för att påminna om bokade tider.
Med Good Systems SMS Gateway har en utvecklare på en dag byggt ihop ett system som automatiskt varje morgon mejlar kundensmobilnummer@sms.goodsys.se, med en påminnelse och tid för de kunder som den dagen har klippning.
Kostnaden är i snitt ca 50kr per dag för alla SMS men sedan tjänsten infördes är det sällan kunderna missar sin tid eller kommer sent - en stor besparing är alla överens om.
 
PPP Security (Driftcenter)
Företagets jouranställda får automatiskt larm per SMS via Good Systems SMS Gateway ifall det uppstår driftstörningar som kräver deras uppmärksamhet. Systemet som PPP Security använde var enkelt att bygga ut med SMS då det redan stödde avisering via e-post, nu mejlas jour@ppp-security.se som vidarebefordras till de mobilnummer hos de som just nu har jour (mobilnummer@sms.goodsys.se).
 
BättreÄn (IT-konsulter)
Företaget har 18 anställda och flera av konsulterna som oftast sitter framför datorn på dagarna använder Good Systems SMS Gateway för att skicka SMS till sina kollegor men även privat.
 
Care Softing AB (Programföretag)
Care Softing AB levererar system till landsting och privatkliniker. Företaget har valt att integrera Good Systems SMS Gateway som en modul i ett bokningssystem företaget utvecklat. En efterfrågan finns hos Care Softing AB's kunder att påminna sina patienter med SMS, genom detta minskar antalet uteblivna patienter markant och besparingen tiotusentals kronor i verksamheten. Genom att påminna patienter är det också lättare att motivera en högre avgift när ändå en bokad patient uteblir.
 
Företagsnamnen ovan är fiktiva