Pris & Kvalitet

Kostnaden per SMS är från 1kr exkl. moms när SMS skickas genom operatörer inom Leveransprofil 1 (Standard) som erbjuder snabb och pålitlig leverans.

Fast kostnad är 99kr exkl. moms per månad.

Som standard är också funktionen SmartConfirm™ aktiverad så kostnaden kan med standardinställning bli upp till 3kr exkl. moms per SMS i de fall ett SMS inte kan levereras med någon operatör inom Leveransprofil standard (t ex vid porterade nummer).

Till högre kostnad (3kr) per SMS går det via webbgränssnittet att öka leveranskvaliteten genom att byta Leveransprofil.

Lista över Leveransprofiler

Leverans-
profil
Kostnad per SMS
(exkl. moms)
Leveranskvalitet Beskrivning
0 - Bulk-SMS Vi erbjuder inte leverans via de absolut billigaste operatörerna då leveranskvaliteten och pålitligheten emellanåt är för dålig och sällan kan pålitliga leveransbekräftelser ges.
1 1-2kr Standard
Blandat svenska operatörer, däribland Telia
Vi rekommenderar denna leveransprofil för vanliga SMS. Här används olika svenska operatörer som generellt erbjuder en hög leveranskvalitet. Men vissa operatörer kan ibland ha problem att leverera till vissa porterade nummer (läs om funktionen SMS SmartConfirm™).
2 3kr Bästa Tillgängliga
Telia
Denna leveransprofil levererar SMS via Telias nätverk som erbjuder den högsta leveranskvaliteten.
i rekommenderar denna leveransprofil för larm och dylika användningsområden som kräver bästa tillgängliga leveranskvalitet.

Via webbgränssnittet kan aktuell leveransprofil ändras >>

Högre pris till operatörer i andra länder

Till de nordiska länderna är kostnaden mellan 2-3kr. Till länder i Europa är kostnaden mellan 1-3kr och för de flesta länder utanför Europa är kostnaden 3kr per SMS.

Enda enkla sättet att få veta exakt kostnad till en speciell operatör i ett visst land är att skicka ett SMS och sedan via historiken se vad den faktiska kostnaden blev. Notera att 3kr alltid allokeras på kontot temporärt till alla nummer i utlandet. Först när bekräftelse kommit åter, vilket från vissa operatörer ibland kan dröja ett tag, kan vi se exakt kostnad och debitera kontot korrekt, är kostnaden då 1 eller 2kr så krediteras ert kontot mellanskillnaden.

Det går inte att skicka SMS till betalnummer eller kortnummer via tjänsten.

Vi reserverar oss för felaktigheter ang. prisuppgifterna på denna sida.